βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικαςviologiko giaourti youtube
Μηλόπιτα με κρέμα γιαουρτιού ΒελούδοΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Μηλόπιτα με κρέμα γιαουρτιού Βελούδο

Υλικά για τη ζύμη
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. βιολογικό αλεύρι γ.ο.χ. ΒιοΑγρός
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • Αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
  • 4 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε μεγάλους κύβους
  • 200 γρ. βιολογική ζάχαρη χρυσή ΒιοΑγρός
  • 150 ml νερό
  • 1 κ.γλ. Corn flour
  • Κανέλα
Υλικά για την κρέμα
  • 170 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βιολογική άχνη ζάχαρη ΒιοΑγρός
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δε θέλουμε να τα πλάσουμε πολλή ώρα.
  • Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
  • Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό, ψηλό ταψί και με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση για να μη φουσκώσει.
  • Τη ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο και αφού ψηθεί την αφήνουμε στη άκρη για να κρυώσει.
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα μήλα μέσα και τα ανακατεύουμε με προσοχή μην καούμε με την καραμέλα.
  • Σε ένα βαθύ μπολ διαλύουμε το corn flour στο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για δυο τρία λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση, σε χαμηλή φωτιά.
  • Αφού κρυώσει η γέμιση, την τοποθετούμε στην τάρτα και την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180ο C.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα μέχρι να αφρατέψουν σαν σαντιγί.
  • Μόλις έχει κρυώσει η τάρτα απλώνουμε την κρέμα από πάνω.

Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο

# Instagram

@veloudodairy